RFT-O Logo Created with Sketch.

Fronteers
United

Fronteers verbindt ruim 700 experts die zorgen voor digitale toegankelijkheid met heldere UX en strakke code. De vereniging maakt zich hard voor kennisoverdracht via online en offline media, workshops en events, zoals het jaarlijkse Fronteers Conference. Actief en gedreven om front-end developers op de kaart te zetten, up to date te houden en te ondersteunen.

Het vakgebied front-end development is de afgelopen jaren flink ontwikkeld. De vereniging droeg daar stevig aan bij. Nu dit doel is bereikt, is het tijd voor een nieuwe missie en positionering van Fronteers. Met doordachte strategie stellen we de nieuwe koers vast. ‘Gids naar toegankelijkheid’ is de vernieuwde rol van Fronteers in een notendop. Een nieuw merkmanifest motiveert elk lid om deze rol te ontdekken. Het manifest laat ook de buitenwacht zien wat front-end developers mogelijk maken en waar zij voor staan. Van ‘clubje’ naar vooraanstaande vaandeldrager.

Voor het visuele concept is ‘de gids als vaandeldrager naar toegankelijkheid’ het vertrekpunt. Bij gidsen horen herkenbare vaandels. Zo ontstaat de uitgesproken beeldtaal voor Fronteers, waarbij we hen voorzien voor een visueel systeem. Makkelijk toe te passen op verschillende projecten van de vereniging. Met dit visuele spektakel kan de vereniging weer jaren vooruit en zich concentreren op het beter maken van een digitale wereld: accessibilty for all.

plusje/blauw Created with Sketch. Tell me more


 • Are you ready for take-off? • Volg ons op instagram • Are you ready for take-off? • Graphic design and beyond