RFT-O Logo Created with Sketch.

Fronteers
United

Fronteers verbindt ruim 700 experts die zorgen voor digitale toegankelijkheid met heldere UX en strakke code. De vereniging zorgt voor kennisoverdracht via online en offline media, workshops en events, zoals het jaarlijkse Fronteers Conference. Actief en gedreven om front-end developers op de kaart te zetten, up to date te houden en te ondersteunen.

Het vakgebied front-end development is de afgelopen jaren flink ontwikkeld. De vereniging van front-end developers droeg daar stevig aan bij. Nu dit doel is bereikt, is het tijd voor een nieuwe missie en positionering van Fronteers. ‘Gids naar toegankelijkheid’. Dat is de kortste manier om de rol van Fronteers te omschrijven. Een nieuw merkmanifest motiveert elk lid om deze rol te ontdekken. Het manifest laat ook de buitenwacht zien wat front-end developers mogelijk maken en waar zij voor staan. Van ‘clubje’ naar vooraanstaande vaandeldrager.

De gids als vaandeldrager naar toegankelijkheid is het vertrekpunt voor het visuele concept. Bij een gids horen herkenbare vaandels. Zo ontstaat de uitgesproken beeldtaal voor Fronteers, waarbij we zorgen voor een visueel systeem, toe te passen op verschillende projecten van de vereniging.

Hoe zou de gids een UX-workshop organiseren? Hoe verzorg je kennisoverdracht op een manier die past bij het nieuwe merk? Wat zou een vaandeldrager voor het vakgebied doen? Met de nieuwe branding ontstaan mogelijkheden voor de vereniging om op te pakken. De strategie die aan alles vooraf ging, biedt de kaders en houvast, zodat ook nieuwe leden weten wat ze kunnen verwachten en waar ze op kunnen leunen.

plusje/blauw Created with Sketch. Tell me more


 • Are you ready for take-off? • Volg ons op instagram • Are you ready for take-off? • Graphic design and beyond