Jong geleerd is groen gedaan

Er wordt al veel gedaan rondom de energietransitie en er wordt gesproken over inclusief en duurzaam, maar de uitvoering ervan staat wel nog in de kinderschoenen: gefragmenteerd en (te) langzaam. Daarom richt GroenGeleerd zich op de versnelling en integraliteit van duurzame energietransitie. Door zich overkoepelend te positioneren en de bestaande én eigen initiatieven te verbinden op een eigen platform. Leer van elkaar, maak een goede start en kom sneller tot resultaat.

GroenGeleerd (een initiatief van Sprong SuRe) is een ‘online plek’ voor het delen van waardevolle kennis op het gebied van duurzame energietransitie. Met specifieke kennis uit de experimenteer-gebieden kunnen soortgelijke steden, wijken en gebieden direct verder zonder zelf bij nul te moeten beginnen. Alle aspecten worden hierin meegenomen, dus niet alleen de technische en economische aspecten, maar juist ook de sociale aspecten.

Dit project wordt gedragen door lectoren, onderzoekers en studenten van Hogeschool Utrecht en de Hanze Hogeschool in Groningen. Het resultaat is een dynamische online plek die langere tijd voortbestaat en wordt door-ontwikkeld. Uiteindelijk zal het een plek worden waar ook andere hogescholen, overheden én burgers/bewoners elkaar treffen en informatie winnen.

In het strategische voortraject kwamen termen als 'inspirerend' en 'een tikkeltje rebels' naar voren: dat is wat het bij de gebruiker en het publiek moet veroorzaken. Een uitnodiging om (verder) aan de slag te gaan met je project dat te maken heeft met duurzame energietransitie. De grillige letterlijke vormen van de experimenteer-gebieden vormen de basis van de stijl. Hoe meer experimenteer-gebieden zich aansluiten, hoe rijker de stijl. Overlapping, combinatie en versmelting zorgen voor een eindeloze set aan fascinerende vormen en contouren. De stijl is toegepast op een stabiel en toegankelijk online platform dat ruimte biedt aan dynamische waardevolle content voor een groene toekomst.

Services
Merkstrategie
Ontwikkeling merknaam
Merkidentiteit

 

In samenwerking met

September Digital
Digital design en technische realisatie

Met dank aan
Wouter van der Sar
Marleen Kuipers
Concept beeldmateriaal