RFT-O Logo Created with Sketch.

AAN
TAFEL!

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft 10 ‘smaakmakers’ uit het veld gevraagd hoe onze voedselproductie en –consumptie er in de toekomst uit zou moeten zien. Deze visies zijn samengebracht in de bundel Aan Tafel! Van draadjeskaas en robots, tot voedseleducatie en ‘minder, maar beter’.

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken verzorgde RFT-O het concept, ontwerp en uitwerking van deze essaybundel. De doelstelling was een krachtig en helder boek te ontwikkelen wat laat zien dat de discussie over voedsel nog niet is gesloten. Ferme uitspraken en quotes in een heldere stijl, gecombineerd met sterke portretfotografie van Jacqueline de Haas. Met de rijkshuisstijl als basis hebben we het boek ontworpen en afgewerkt met een bijzondere bindwijze: een open en genaaide rug, waardoor de 10 visies met elk hun eigen kleur zichtbaar zijn.

Met de essaybundel is er weer een waardevolle informatiebron bijgekomen. Maar er zijn meer initiatieven op dit gebied. Wat als we deze in kaart brengen?

Op voedselagenda.nl laten vier ministeries gezamenlijk zien hoe zij, samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, werken aan veiliger, gezonder en duurzamer voedsel voor iedereen. De website bevat artikelen, informatie over beleidsprogramma’s, essays geschreven door stakeholders uit de sector, verslagen van debatten en events. Al deze initiatieven leveren elk op eigen wijze een bijdrage aan de toekomst van ons voedsel. De website is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken, Volksgezondheid, Welzijn & Sport, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu.

Diverse content vraagt om een veelzijdige website. Op voedselagenda.nl worden alle initiatieven letterlijk in kaart gebracht. Je kunt er fijn op los klikken en je laten verrassen door nieuwe artikelen en onderwerpen. Door de filter-functie te gebruiken kun je gerichter zoeken binnen je eigen interesses of vakgebied. Zoek je heel specifiek, dan kun je uiteraard de zoekfunctie gebruiken. Deze website is geen catalogus of naslagwerk, maar een inspirerend en interactief platform voor (toekomstige) initiatieven op het gebied van voedsel.

RFT-O verzorgde het concept, ontwerp en de uitwerking van deze website. Uiteraard in de huisstijl van de Rijksoverheid, maar bovenal in lijn met de essaybundel Aan Tafel! waar het allemaal mee begon. De specialisten van Studio September namen de technische realisatie van deze complexe site voor hun rekening en zorgden ervoor dat er een strak en goed functionerend platform staat.

 

plusje/blauw Created with Sketch. Tell me more
  • Projectstijl en middelenin samenwerking met
  • Jacqueline de HaasFotografie essaybundel
  • Studio SeptemberWeb development
  • Gerrit Vermeulen Fotografie kerstmenu • Are you ready for take-off? • Volg ons op instagram • Are you ready for take-off? • Graphic design and beyond